Anna Karenina - Tolstoj, Lev Nikolajevič (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2018)
Nejdramatičtější ruský román upravený pro výuku! Zjednodušené verze světoznámých děl cizojazyčné literatury jsou zpracovány pro studijní účely a jsou určeny mírně až středně pokročilým studentům. Text v jazyce originálu je doplněn zrcadlovým českým překladem, slovníčkem, gramatickými poznámkami a otázkami na porozumění. Publikace je navíc doplněna CD, na kterém je celý příběh převyprávěn rodilými mluvčími, díky čemuž je možné kontrolovat porozumění mluvenému slovu.