Apollo 13 : boj o přežití - Olson, Tod, 1962- (CPress, 2018)
Napínavý příběh boje o záchranu posádky jedné z nejslavnějších kosmických lodí Apolla 13. Byla noc, 13. dubna 1970. Posádka letu Apollo 13 se chystala promíchat nádrže s kapalným kyslíkem. Nic nenasvědčovalo tomu, že se schyluje k tzv. nejúspěšnějšímu neúspěchu v historii kosmonautiky. Sen stanout na povrchu měsíce se změnil v zoufalou bitvu o život. S vypětím všech sil neúnavně pracovali ohrožení kosmonauti i špičkoví inženýři a technici v řídícím středisku. Na zakládě dostupných materiálů a vzpomínek samotných aktérů i příbuzných autor zrekonstruoval příběh, který otřásl celým světem a zapsal se navždy do dějin kosmonautiky.