Lvi na vlnách : anatomie námořních bojů Velké Británie s Francií v letech 1789 až 1794 v Atlantiku - Králíček, Václav, 1960- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2018)
Průběh námořních střetů mezi Brity a Francouzi v oblasti Atlantiku během Francouzské revoluce.