Il decamerone : dieci novelle scelte = Dekameron : deset vybraných příběhů - De Tommaso, Valeria, 1976- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé (Edika), 2018)
Klasický soubor milostných a satirických povídek ze středověké Florencie ve zjednodušené a zkrácené úpravě. Text pro mírně pokročilé v dvojjazyčné zrcadlové italsko-české verzi. Původní text italského prozaika je souborem sta povídek, které nabízí různé pohledy na vztah muže a ženy, vypráví o šlechticích, měšťanech i obyčejných občanech. V knize je zpracováno 10 vybraných příběhů ve formě vhodné pro mírně pokročilé studenty italštiny. Text je doplněn i o řadu cvičení k procvičení jazyka včetně klíče. Audionahrávka ve formátu MP3, na níž je text vyprávěn rodilou mluvčí, je volně ke stažení na webu.