Luděk Bukač : moje hokejové století : autobiografie - Bukač, Luděk, 1935-2019 (Jota, 2018)
Jeden z nejúspěšnějších československých a českých trenérů podává svou autobiografickou pocitovou výpověď o svém sportovním dospívání, hráčské kariéře a své trénerské misi v kontextu svého hokejového myšlení a filozofie úspěchu. Ve své knize se také detailněji věnuje svému vztahu k hokeji, filozofii hokeje a jejímu vývoji, práci s mládeží a hráči v době socialistické předrevoluční éry i po revoluci v roce 1989, svým profesním i lidským vztahům s důležitými lidmi okolo hokejového prostředí či svým osobním vítězstvím i prohrám - to vše z pozice trenéra, který vybojoval s mužstvem československý titul v roce 1985 a tento úspěch zopakoval o 11 let později s českými hokejisty v roce 1996 ve Vídni.