Slovníček pojmů z českého jazyka a literatury pro 2. stupeň ZŠ - Brož, František, 1960- (Fragment, 2018)
Příručka pro žáky 2. stupně ZŠ k opakování základních pojmů z českého jazyka a literatury, kterou lze využít i na přípravu k přijímacím zkouškám na střední školu. Víš, jaký je rozdíl mezi několikanásobným a rozvitým podmětem? Rozeznáš od sebe spojku podřadicí a souřadicí? Vzpomeneš si, co je to pranostika, epigram nebo metafora? Pokud váháš, stačí zalistovat v tomto slovníčku, kde najdeš vysvětlení téměř dvou set pojmů z českého jazyka a literatury. Navíc za každým heslem následuje úloha, v níž si své znalosti můžeš otestovat.