Hitokiri - Fuchs, Oskar, 1982- (Fantastická Epocha, 2018)
Český akční fantasy román, jehož hlavním hrdinou je lišák měnící se do podoby člověka. Hlavní hrdina Michael Lindner je lišák, který na sebe může brát podobu člověka. Své schopnosti spojil s dalšími lidmi a společně bohatli díky prodeji artefaktů z hrobek a pohřebišť, které měl Lindner dar najít. Vše by pokračovalo v zajetých kolejích dál, kdyby si celá skupina neukousla moc velké sousto, které jim začíná přerůstat přes hlavu. Chtě nechtě se musí Lindner a jeho skupina spojit s antimagickou sekcí. Podaří se mu vyřídit soupeře, který se mu lepí na paty? A může mu v tom pomoci magický meč Hitokiri, jenž získal od protivníka, jehož vyřídil? Vše ukáže čas.