Tři vánoční přání - Harasimová, Markéta, 1977- (Čas, 2018)
Knihu tvoří tři povídky, které se odehrávají v čase Vánoc a postavy v ní hledají to, čeho se jim nedostává. Vztah, štěstí a lásku. První povídka nás seznamuje s ovdovělou matkou osmiletého syna, která v lehkém alkoholovém opojení pronese do vesmíru přání, že by po svém boku chtěla muže. A vesmír odpoví v podobě jejího bývalého spolužáka. Hrdinou druhé povídky je muž, který má každý rok jinou ženu a vztahy se mu nedaří. Může to být i tím, že nehledá nic trvalého nebo chodí s ženami jiných mužů. A za to je i po zásluze potrestán. V třetí povídce se seznamujeme s ženou, která chodí s ženatým mužem a přehlíží proto svého kolegu, který by ji na rukou nosil. Podaří se jí prozřít a uvědomit si, že toho pravého má na dosah ruky?