Petr a Lucie - Rolland, Romain, 1866-1944 (CooBoo Classics, 2018)
Působivý příběh tragické mladé lásky, inspirovaný bombardováním Paříže na Velký pátek v roce 1918. V lyrické próze líčí autor dva měsíce idylického a čistého vztahu studenta Petra a mladičké výtvarnice, který měl vyvrcholit ve velikonočním týdnu a který násilně přervala tragická smrt v troskách bombardovaného chrámu Saint-Gervais v Paříži. Na stránkách útlé knížky ožívá bohatý vnitřní svět obou hrdinů, jakoby uzavřených před okolním zuřícím a nepochopitelným světem. Tento svět je však neustále přítomen ne jako kulisa, ale jako součást jejich životů a nakonec i jako jejich osud.