Místa zrychleného tepu : tipy na cesty za skrytou krásou - Dvořák, Otomar, 1951- (Skrytá krása naší země, 2018)
Čtvrtý svazek série "Skrytá krása naší země" přináší další tipy na výlety za opomíjenými památkami a místy. Svou historickou pouť začínají autoři v obci Pičín s málo známými památkami (kostel Narození Panny Marie či sýpka z původní tvrze), pokračují do nedalekého Komárova (budova pošty). Čtenáři se poté dozvědí, že v Praze mohou navštívit dvě Zlaté uličky, nejen tu na Pražském Hradě, ale také v ulici Na Kocourkách ve Střešovicích. Publikace dále přináší historická svědectví z oblastí Břevnova (kapličky poutní cesty do Hájku, usedlosti Šlajferka, Malovanka, Petynka či Andělka), ale také o sakrálních stavbách v Mimoni včetně podzemí kostela sv. Petra a Pavla, Bechyni (kostel sv. Matěje či františkánský klášter), Týnu nad Vltavou (zbytky vltavotýnského hradu či Arcibiskupský zámek), statku v "temných" Branovicích, Opočně (opočenský letohrádek) nebo nedaleké obci Přepychy (kaple Panny Marie Lurdské). Kniha obsahuje také barevné a černobílé fotografie či dobové kresby.