Lazar - Kepler, Lars (Krimiromán, 2018)
Sedmý díl švédské detektivní série v hlavní roli s komisařem Joonem Linnou, tentokrát se znovu setká s osobou, která již měla být dlouho mrtvá. Ukazuje se, že i zdánlivě nesouvisející případy mohou být společnou předzvěstí návratu těch nejhorších nepřátel. Komisař Joona Linna a policistka Saga Bauerová se budou muset společně postavit svým vnitřním démonům i masovému vrahovi, jehož netoužili nikdy znovu spatřit. Mrtvola v bytě na okraji Osla by nebyla ničím až tak výjimečným, pokud by mrazák oběti nepřetékal lidskými pozůstatky. Mezi dalšími částmi lidských těl se podaří identifikovat také lebku Summy Linnové. Že budou Joona a Saga v přímém ohrožení života zjistí až po odkrytí dalších stop a záhadném telefonátu z Německa. Je možné, že by byl Jurek opravdu zpět?