Saratoga - Friedman, Michael Jan, 1955- (Star Trek (Brokilon). Deep Space Nine, 2018)
Příběh z řady "Star Trek: Deep Space Nine." Kapitán stanice Sisko se potkává s dávnými kolegy a přáteli z lodi Saratoga. Shledání je to však hořkosladké, neboť vyvolává vzpomínky na tragédii, již tehdy prožili. Saratogu zničili Borgové v bitvě u Wolfu 359. Na její palubě tehdy zahynula i Siskova žena. Když se po letech setkává s bývalými členy posádky, aby se spolu zúčastnili křtu nové lodi Saratoga A, bojí se Sisko, aby to shledání neotevřelo staré rány. Místo toho loď Defiant, jíž cestují, někdo sabotuje - někdo ze Siskových starých přátel. Ale kdo z nich se mohl změnit tak, že by byl něčeho takového schopný? Nebo někoho z nich už tenkrát tak málo znal? Kromě odpovědi na tuto otázku musí i hledat cestu z nebezpečné situace, do níž sabotáž Defiant uvrhla.