Dvě místa na slunci - Chambers, Becky, 1985- (Host, 2018)
Volné pokračování space opery "Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu" se zabývá zkoumáním podstaty lidství. Vyprávění se skládá ze dvou prolínajících se příběhů postav, jejichž příslušnost k lidskému rodu se může jevit spornou. Jedním z důsledků událostí popsaných v předchozí knize je vznik umělé inteligence, implantované do syntetického těla na první pohled k nerozlišení od lidského. Říká si Sidra a možná by raději byla zůstala palubním počítačem kosmické lodi. Ale její kamarádka Chilli trvá na tom, aby se Sidra pokoušela předstírat, že je člověkem, přestože je to nelegální. Umělé inteligence nemají práva, nejsou považovány za bytosti. Chilli také není typickou představitelkou lidské rasy: uměle ji vypěstovali k otrocké práci v továrně, neboť lidé přijdou levněji než roboti. Příběhy obou střídavě kladou tutéž otázku: co to vlastně znamená být člověkem.