Patálie s čarováním - Babáček, Pavel (E-knihy jedou, 2018)
V zasněženém čase těsně před vánočními svátky potká dřevorubec Martin v lese tři mladé a vdavekchtivé čarodějnice. Je postaven před nečekanou volbu, aby si vybral jednu z nich za manželku, leč… Martinovi se do žádné ženitby nechce a tak jej čarodějnice z pomsty promění na jelena.Na pomoc se mu vydá kovářova dcera Librunka, jež si na drvoštěpa potajmu myslí. Do nalezení a záchrany dřevorubce Martina se nakonec kromě kovářovy dcery zapojí i další postavy lidského, kouzelného a zvířecího světa.