Deník rostoucího bříška : poprvé v tom - Trojanová, Barbara, 1966- (Kamarádky kamarádkám, 2018)
Zápisky třicetileté Pavly, sestry autorky, ve kterých upřímně a s vtipem shrnuje celé období prvního těhotenství. Pavla byla typickou současnou nastávající maminkou. Třicetiletá vysokoškolačka, vdaná, byt na hypotéku a těhotenství bylo samozřejmě plánované. A když už se to těhotenství zadařilo, rozhodla se vše sepsat. Od chvíle, kdy to začalo, až po samotný porod. S vtipem a nadhledem popisuje všechny typické i méně typické problémy těhotných, stereotypy, se kterými se setkala, a také jak to chodí v nemocnicích.