Jedna musí z kola ven - Kratochvílová, Helena, 1961-2023 (Pointa, 2018)
Román pro ženy od české autorky, o druhých šancích na štěstí a těžkostech při budování nového vztahu. Osud hlavní hrdinky Elišky se podobá osudu mnoha současných žen. Je rozvedená a žije sama s dcerou, kvůli které nenavazuje dlouho žádný nový vztah. Když dcera dospěje, objevuje se v životě Elišky šance na nový začátek s Adamem, mužem, kterého si zamiluje. Vzdává se své práce, opouští rodné město a stěhuje za ním. Vše vypadá, že jejich vztah dospěje až k svatbě - tehdy se ale nečekaně vrací Adamovi domů jeho dcera i s dítětem. Pro obě není pod jednou střechou místo. Která to bude? Nakladatelská anotace. Kráceno.