Čtvrtstoletí republiky : kronika naší nejnovější historie 1991-2018 - Pacner, Karel, 1936-2021 (Plus, 2018)
Politický vývoj v České republice v letech 1991-2018. Známý publicista komentuje vnitropolitické dění v naší zemi. Rozebírá a hodnotí vystupování našich nejvýznamnějších politických představitelů. Zaobírá se rovněž vývojem tuzemského hospodářství. Důležitou pozornost věnuje situaci na mezinárodní scéně a jednotlivým krokům české diplomacie během tohoto období.