Tvořivá dílna : celoroční inspirace pro kluky a holky - Schneiderová, Libuše (Fragment, 2018)
Každé roční období je po svém krásné a přináší něco nového a zajímavého. Tvořivá dílna představuje inspirace na hravé tvoření v každém z ročních období. Pro malé i velké šikovné ručičky. Jaro není jen o zdobení vajíček, na jaře se především příroda probouzí z dlouhého zimního spánku, rozkvétají první kytičky, zvířátka se probouzejí ze zimního spánku. Naučíme se vytvořit si vlastní čarodějnici, ušít tulipán z plsti nebo uvázat kuřátko ze sena. Během parného léta si vyrobíme zvířátka z papírových ruliček, zábavnou hračku z plastové lahve, přívěsek ze špuntu nebo vážku z javorových dvounažek. Barevný podzim nabízí nepřeberné množství materiálu, který se dá všelijak využít, a tak můžeme tvořit z opadaného listí, kaštanů, šišek a samozřejmě z dýní. Zimu má většina z nás spojenou především s Vánoci a koncem roku, u zdobení stromečku a výroby vánočních ozdob a dekorací ale nezapomeneme ani na zvířátka v lese a za oknem, na karnevalové masky či zamilovaného Valentýna.