Kyselá těšínská jablíčka : československo-polské konflikty o Těšínsko 1919, 1938, 1945 - Bílek, Jiří, 1948-2020 (Polozapomenuté války, 2018)
"Těšínská otázka" jako vážný problém čs.- polských vztahů 1. pol. 20. stol. a příčina ostré konfrontace obou států. Mezinárodní, vnitropolitické, ekonomické i vojensko-strategické okolnosti boje o Těšínsko v letech 1919, 1938 a 1945.