Časodejovia 5 - Časogram - Ščerba, Natalja (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2018)
Kľučiari budú čeliť prvým stratám i absolútnemu zlu. Prichádza piaty diel najúspešnejšej ruskej fantasy ságy. Časodejnícky svet je v ohrození: Astragor, nepriateľ eflarských hodinárov, sa vrátil a túži po pomste. Norton Ohnev sa mu otvorene postavil a Vasilisa chce otcovi pomôcť. Spolu so svojimi priateľmi sa pokúša rozlúštiť tajomstvo hrdzavého úlomku, ktorý objavila v Rozoklanom zámku. Rozširuje si svoje časodejnícke vedomosti a objavuje doteraz nepoznané tajomstvá riadenia času. Dokáže si poradiť s obrovskou zodpovednosťou, ktorá jej náhle spočinula na pleciach?