Vánoce : historie, zvyky, tradice - Pastýříková, Jitka (Fragment, 2018)
Publikace popisuje charakter jednoho z nejvýznamnějších svátků, který se slaví především v křesťanském světě. Určeno zejména dětem od sedmi let. Vánoce patří k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším svátkům, který se slaví v různých podobách v mnoha zemích světa. Tato kniha přináší ucelený přehled o historii svátku, o světcích a pranostikách spojených s obdobím adventu a Vánoc a také o zvycích, které se zachovaly dodnes i o tradicích, které dodržovali naši předkové. Další kapitoly se věnují vlivu Vánoc na českou a světovou kulturu, také se soustřeďují na charakter oslavy Vánoc v jiných zemích, a přináší i několik receptů na tradiční vánoční pokrmy.