Ledaže se spletu - Třeštík, Michael, 1947- (Motto, 2018)
Knížka vtipných, ironických a především inteligentních postřehů, komentářů a drobných příhod. Další z knížek vtipných textů ze života sestává především z útržkovitých autobiografických vzpomínek, v nichž autor s typickou ležérní sebeironií vypráví a komentuje drobné zážitky od dětství až po současnost. Vzpomínky jsou proloženy kapitolami, sestávajícími z facebookových statusů, jejichž lakonický, pohotový suchý humor si získal řadu příznivců už v předchozím Třeštíkově titulu "Jen aby, řekla moje žena".