Poloviční král - Hamouz, Jan, 1986- (Ptačí srdce, 2018)
Jedno království a tři lidé, jejichž osudy se střetnou, i když o sobě nevědí. První kniha fantasy série českého autora. Erenézie byla napadena z východu a pohraniční krajiny obsadil nepřítel. Král Trat’Hys ještě nikdy nedal nikomu nic zadarmo a ani teď tomu není jinak. Vyráží se svou armádou, aby si vzal, co bylo vždycky jeho, a aby jednou provždy ukončil vleklé sousedské války. Zatím však netuší, že tu největší bitvu bude muset svést s vlastním synem. Nakladatelská anotace.