Top dog - Lapidus, Jens, 1974- (Fleet, 2018)
Dramatické vyústění volné krimi série Stockholm noir přivádí opět na scénu elitní mladou právničku Emelii a bývalého kriminálníka Teddyho. Původně dosti nesourodá spolupráce bývalého delikventa Teddyho a ambiciózní mladé právničky Emelie se postupně stala dobře zavedeným a výkonným strojem schopným odhalit komplikované kauzy. Jenže odhalení švédské mafiánské chobotnice brutálního zneužívání a obchodování s mladými dívkami není žádoucí. Vede totiž až do nejvyšších společenských pater. Oba hlavní hrdinové se však nehodlají vzdát, a když se do záležitosti zapojí i policie, násilí eskaluje. Paralelně do příběhu promluví i studentka Roksana, která se shodou náhodných okolností stala velkou nepříjemností pro korunního prince drogového podsvětí. Linie příběhů se fatálně propojí v dramatickém finále.