Heroinové deníky : rok v životě rockové hvězdy závislé na drogách - Sixx, Nikki, 1958- (Volvox Globator, 2018)
Kniha je přepisem skutečného deníku, v němž zaznamenal jeden rok svého života a kariéry baskytarista Nikki Sixx, autor písní legendární americké heavy-metalové skupiny Mötley Crüe. 2. doplněné vydání knihy Heroinové deníky je nevšedním náhledem do života Nikkiho Sixxe (vl. jm. Frank Feranna, r. 1958), baskytaristy a člena americké heavy-metalové skupiny Mötley Crüe. Publikace představuje originální přepisy Sixxova skutečného deníku psaného od prosince 1985 do prosince 1986 v době největší slávy MC. Kromě vlastních záznamů Nikkiho Sixxe jsou zde i postřehy a vzpomínky ostatních členů kapely a lidí, kteří byli muzikantovi v té době nablízku. Sixxův život byl v té době kromě muzicírování s kapelou vyplňován především nevázanými zážitky vesměs drogového charakteru, kvůli nimž si Nikki vysloužil nálepku jednoho z "nejslavnějších" feťáků 80. let. Díky Sixxově upřímnosti je ale kniha zároveň cennou sondou do zákulisí "vrcholového" heavy-metalu a poodkrývá, že zdaleko ne všechno byl "takovej vodvaz". Publikace má stylovou grafickou úpravu.