Citadela - Saint-Exupéry, Antoine de, 1900-1944 (Vyšehrad, 2018)
Volné pásmo úvah, podobenství, fiktivních rozhovorů a příběhů z nedokončeného díla francouzského autora je souhrnem meditací o lidském údělu. Formou podobenství a stylem staré arabské litanie vyčerpává autor nejpodstatnější obecně lidské náměty - smysl života, podstata člověka, účel věcí, smysl oběti, láska, svoboda, naděje a štěstí - které podávají důkaz o hloubce jeho nejniternějších úvah.