Objevil jsem Katyň : unikátní zpověď Čecha, který sloužil u Wehrmachtu - Gomola, Jan, 1916- (Plot, 2009)
Po stručném úvodu o životě autorovy rodiny na chudém Těšínsku se vzpomínky soustřeďují na válečná léta. Název knihy je, bohužel, poněkud zavádějící. Katyni je věnována pouhá poloviny stránky.