Proč se říká... ? : ječí jako siréna, je to sisyfovská práce, chová se barbar... a další známá úsloví - Kostka, Petr, 1958- (Fragment, 2018)
Další z řady knih vysvětlujících různá rčení, úsloví a přirovnání. Tentokrát je zaměřena na jména, která pocházejí nejen z antické mytologie. Možná vás už někdo počastoval slovy: "neječ jako Siréna". Odkud se ale toto přirovnání vzalo? Srozumitelnou odpověď najdete v této knize. Vybrali jsme známá úsloví, ve kterých jsou používána jména postav, která časem zobecněla, a stala se běžně používaným výrazem pro činnost či vlastnost, kterou se hrdinové z antických bájí či Bible proslavili. Seznamte se s nimi a až uslyšíte někoho říkat, "byla to sisyfovská práce", budete vědět, co tím myslí... Nakladatelská anotace.