Moje bejby Amerika : co vám nikdo neřekne o životě v cizině - LeBlanc, Jana (Mladá fronta, 2018)
Zápisky české novinářky, která si jednoho dne sbalila vše, co měla a přestěhovala se za svým přítelem až do Ameriky. Když se Jana, tehdy ještě Rýznerová, vrátila z půlročního pobytu v Austrálii, netušila, že v České republice stráví tak krátkou dobu. Vždyť už tři měsíce po svém návratu se v Praze seznámila s americkým diplomatem, panem B. a neuběhl snad ani rok a Jana se spolu s ním stěhovala do Washingtonu. Přestože jí hlavou běželo, jak miluje Ameriku, po příjezdu si uvědomila, že to, co vlastně milovala, byl jen New York, neboť jinou tvář Ameriky ani neznala. A velice brzy měla zjistit, že New York není jako zbytek Ameriky. Ale jak se vlastně může člověk sžít s jinou kulturou? Jak má překonat ekologické rozdíly? Jak porodit a vychovávat dítě v nové zemi? A právě na tyto a mnohé další otázky nabízí odpovědi zápisky Jany LeBlanc.