Gulliverovy cesty - Eislerová, Jana, 1942- (Fragment, 2018)
Převyprávění známého fiktivního cestopisu anglického spisovatele Johathana Swifta. Bohatě ilustrovaná kniha pro mladší děti. Zkrácená a zjednodušená podoba příběhu o neuvěřitelných dobrodružstvích lodního lékaře Lemuela Gullivera. Gulliver se při svých výpravách dostane do neznámých krajů. Při ztroskotání lodi Antilopa se ocitne v Liliputánii, kde žijí malí lidičkové, později při cestě na Madagaskar objeví zemi Brobdingnag, kde naopak žijí obři. Při svém posledním dobrodružství navštíví zemi Moudrých koní.