České pověsti : anglicko-české vydání - Mrázková, Eva (Edika, 2018)
V bohatě ilustrované dvojjazyčné knize najdete nejznámější české pověsti, inspirované klasickým dílem Aloise Jiráska. Nechybí vyprávění o praotci Čechovi, o Libuši a jejich proroctvích, o silném Bivoji či o Horymírovi a jeho Šemíkovi. Zrcadlově uspořádaný text umožňuje kontrolu porozumění. Audio nahrávka, na které pověsti vypráví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na stránkách nakladatelství. Nakladatelská anotace.