Abeceda klavíristy - Brendel, Alfred, 1931- (Volvox Globator, 2018)
Knížka věnovaná všem milovníkům hudby z pera rakousko-britského klavíristy přináší zasvěcený, osobní a vtipný komentář ke světu klavírního repertoáru a k historii klavíru ve formě abecedně uspořádaných aforismů. V osobitém souboru krátkých textů autor glosuje a komentuje s klavírem spojené hudební i nehudební termíny, pojmy a jména, aby se tak vtipným způsobem podělil o svůj hudební názor a dlouholetou zkušnost koncertního umělce. Svěží knížku ocení zejména ti, kteří hudební svět milují a něco o něm již vědí.