Dotknout se nebe : zápisky Marouška blázna - Holeček, Marek, 1974- (CPress, 2018)
Reflexe 365 dní v rámci čtyř horolezeckých expedic (Gašerbrum - Pakistán, Monte Pižduch - Antarktida, Kyajo Ri - Nepál a Nanga Parbat - Pakistán). Autor deníkovou formou popisuje své prožitky, dobrodružství, pocity i křehké situace, které ho potkaly.