Prokletá místa Čech a Moravy - Rubínková, Veronika, 1980- (Plot, 2011)
Autorka vybrala na dvacet míst z Čech i Moravy, ke kterým se váže nějaká hrůzostrašná legenda, kletba nebo negativní energie. Jedná se o různé hrady, zámky, kopce, mlýny i města. Někde autorka čerpá z historických pramenů, jako jsou kroniky, jinde z dochovaných pověstí a legend. Některé příběhy jsou založeny na historických faktech a vystupují v nich skutečné historické postavy, jiné se spíše tradují v lidové paměti. Strašidelné příběhy se týkají tragických událostí z minulosti, které se na místě udály, nebo prokletí konkrétních osob k určitému místu. Najdeme tu i příběhy o čarodějnictví, vlkodlacích, nehodách nebo osobách s nadpřirozenými schopnostmi. V závěru seznam pramenů.