Můj známý Vili Feld : (tma a světlo světa) - Lustig, Arnošt, 1926-2011 (Mladá fronta, 2008)
Psychologický román z prvního období autorovy tvorby je sugestivním příběhem člověka, který kdysi nesplnil svůj slib a pro zbytek života trpí výčitkami svědomí.