Řízkaři - Nesvadbová, Barbara, 1975- (Motto, 2018)
Soubor psychologicky zaměřených povídek je výpovědí mladé autorky o intelektuální mladé generaci 90. let 20. století. Jde o povídkový soubor, spojený postavou začínající ambiciózní novinářky Karly. Neúspěšné osobní, převážně milostné vztahy, řeší hrdinka překotným navazováním nezávazných sexuálních kontaktů, které ji však nedokážou citově uspokojit. Konflikty, do nichž se hrdinka díky tomuto způsobu života v mezilidských vztazích dostává, vyplývají z nezdravé fixace dcery na otce.