Pověsti moravských hradů a zámků - Moyzesová, Naďa, 1974- (XYZ, 2018)
Historie a legendy téměř stovky moravských hradů a zámků. Abecedně seřazená kniha nabízí kromě fotografického portrétu hradu či zámku také stručnou historii stavby, která popisuje její význam pro okolní města a vesnice a prozrazuje, jakým účelům slouží stavba dnes. Následují příběhy vztahující se k památce, které líčí jak osudy skutečných postav spjatých s tím kterým místem, tak historky o postavách bájných a nadpřirozených.