Bestiář - Nesvadbová, Barbara, 1975- (Motto, 2018)
Autobiograficky koncipovaná zpověď mladé novinářky Karly nešťastně zamilované do zajímavého, ale odmítavého muže, která své zklamání utápí v řadě nezávazných erotických dobrodružství. Hrdinka se pohybuje ve vyšších kruzích porevoluční společnosti, na muže a sex má vyšší nároky než průměrná žena a zamilovala se do neprůměrného muže s jistými sadisticko-homosexuálními sklony. Protože nemůže mít tohoto, zkouší bohatou škálu jiných mužů od chudých studentů po "milionářského starce", hodnotí je s přezíravým nadhledem, opouští je, nechává je trpět a sama trpí. V sílící deziluzi pije, neví, co se svým životem, v němž "všechno, co mohla cítit, už cítila" a stále je zamilována do toho nepravého.