John Cage : vybrané dopisy - Kuhn, Laura Diane; Pechová, Hana; Kratochvíl, Matěj; Lauer, Martin; Jajtner, Tomáš, 1976-; Šťastný, Jaroslav (Volvox Globator, 2018)
Osobnost amerického skladatele, jeho názory a zájmy, kontakty a diskuse s přáteli i texty odkrývající náplň jeho profesního života zachycuje výbor z 500 jeho dopisů psaných v letech 1930-1992. Český překlad obsáhlého výboru potěší všechny fanoušky a znalce hudební tvorby J. Cage bezprostředními reakcemi, vynalézavostí, upřímností a zájmem nejen o hudbu a umění, ale i další aktivity spojené s řadou jeho přátelských i profesních kontaktů. Více než 600 stránek chronologicky řazených dopisů opatřených poznámkovým aparátem doplňuje předmluva sestavovatelky výboru, seznam pramenů, rejstřík osob a závěrečná ediční poznámka.