Odomykanie detského potenciálu - Mühlfeit, Jan, 1962- (BizBooks, 2018)
Knižní zpracování kurzů a seminářů pro rodiče, děti a studenty, jejichž hlavním cílem je naučit nás sebepoznání a tím i poznání a odhalování talentu a potenciálu druhých, především našich dětí. Největší vliv na sebevědomí dětí a rozvoj jejich talentu mají právě jejich rodiče, kteří však mají tendenci přenášet výchovné postupy svých vlastních rodičů na své děti a mnohdy si to ani neuvědomují. Autoři knihy se v prvé řadě zaměřují na osobnost rodiče, na to, jak ho naučit sebeuvědomění a sebepoznání, aby ho následně naučili podporovat rozvoj osobnosti jeho potomka, odhalovat v dětech skrytý potenciál a správným způsobem ho rozvíjet. Naučí nás, co je to stav “flow”, jak funguje a jak ho dosáhnout. Vysvětlí nám, jak pracuje náš mozek, co je to strach a jak ho zkrotit. Zaměří se na problém automatismů, stereotypů a obranných reflexů, které nám brání ve vytěžení vlastního potenciálu. Dotknou se také tématu současného školství, působení učitelů a jejich osobnosti, inovativních pedagogických směrů i adaptace na rychle se měnící, moderní svět plný technologií.