Pasáž (SK) - Stalenhag, Simon (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2018)
Osamelá cesta postapokalyptickou krajinou. Rok 1997. Michelle a jej malý žltý robot unikajú naprieč dystopickou Amerikou. Cesty lemujú vraky obrovských vojnových dronov a všadeprítomný technologický odpad rozkladajúcej sa konzumnej spoločnosti. Ako sa blížia k pobrežiu, v čoraz rýchlejšom slede sa za nimi rúca svet, akoby sa napokon za obzorom prepadlo prázdne jadro civilizácie.   Simon Stalenhag je medzinárodne uznávaný autor a ilustrátor kníh ako Ur varselklotet a Flodskörden. Vďaka svojim originálnym ilustráciám a príbehom plným fantázie, ktoré zobrazujú imaginárne stroje a bytosti v kontraste so škandinávskou každodennou realitou, dnes patrí medzi najžiadanejších vizuálnych rozprávačov na svete. Vo svojej najnovšej knihe Pasáž (Passagen) upiera svoj jedinečný pohľad na Ameriku.