Jak naučit Edu lítat? - Macurová, Katarína, 1983- (Albatros, 2018)
Obrázková knížka s roztomilým příběhem o medvídkovi Emilovi a jeho snaze naučit kamaráda lítat. Pro děti od 3 let. Emil je medvídek, který velmi rád vyučoval. Protože jeho kamarád pštros Eda má sice křídla, ale neumí létat, přichází medvídek s nápadem, že ho to prostě naučí. Tak začali se základy létání. Jednoduchý, ale milý příběh doprovází stejně tak pěkné, celostránkové ilustrace.