Moje Pacifická hřebenovka : ze dna až na vrcholky hor - Benešová, Monika (Motto, 2019)
Vyprávění mladé Češky, která sama zdolala jednu z nejtěžších pěších tras na světě. Monika doplatila na svůj hektický, byť po pracovní stránce naplňovaný život novinářky. Stres a špatná životospráva jí způsobily zdravotní komplikace, které, jak se zdálo, zcela znemožňovaly, aby se kdy vydala realizovat svůj životní sen - zdolání Pacifické hřebenovky. Přesto se na cestu vydala. Sama, se zdravotními komplikacemi, ale s nesmírnou touhou dostat se zpět sama k sobě a uvědomit si, kudy v životě dál. Monika v knize s upřímností a nadhledem, ale také nesmírnou úctou k přírodě a k životu líčí vše, co se v ní i kolem ní na trailu odehrálo.