Ztracený šíp - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2018)
Dobrodružný příběh s prvky fantazie, který rozvíjí význam symbolů a nekonečné lidské touhy někam patřit a k něčemu vyššímu se vztahovat. Příběh dvanáctileté Jany - obyčejné holky z paneláku a zároveň Ochránkyně pohanské osady. Jana, nebo Mana? Kdo jsem? Ta, která žije tady a teď, nebo ta, která putuje dávnou pohanskou krajinou s malým Édarem? Jeho osadu neznámí jezdci vypálili, a já mu chci najít nový domov. Jednoho dne dojdeme k lidem, kteří nás přátelsky přijmou. Nikdy by mě nenapadlo, že právě zde nám hrozí smrtelné nebezpečí. Zachráním podruhé Édara? A sebe? Nakladatelská anotace.