Temné nadání. - James, Vic (Fragment, 2019)
Fantasy román odehrávající se v alternativní verzi Anglie líčí osud rodiny, která se snaží za každou cenu zůstat pohromadě. Příběh líčí osud rodiny Hadleyovi, která bohužel jako naprostá většina lidí patří do druhé skupiny a to do skupiny lidí, kteří nevládnou žádnou mocí. Lidé bez moci jsou povinni odpracovat deset let nucených prací. A protože se rodiče nechtějí oddělit od svých dětí, přihlásí celou rodinu k absolvování těchto prací najednou. Jejich šance na to, že si práce odbudou pospolu, jsou ale zmařeny, když je jejich syn Luke poslán do pracovního tábora a oni na panské sídlo Jardinů. Bude ještě rodina někdy spolu a podaří se Lukovi přežít v jednom z nejdrsnějších pracovních táborů? Co se vůbec skrývá za hradbami sídla Jardinových?