Vzdálená Evropa? = Fernes Europa? - Otte, Anton, 1939-2021 (Rozhovory (Vyšehrad), 2018)
Rozhovory s německým katolických knězem Antonem Ottem. Anton Otte vzpomíná na své dětství, které prožíval v časech druhé světové války, mládí, vystěhování do Spolkové republiky, studium teologie a působení v roli učitele náboženství a vězeňského kaplana. Důležitou pozornost věnuje občanskému spolku Ackermann-Gemeinde, období 90. let minulého století, kdy stál v čele pražské kanceláře tohoto sdružení, a svému úsilí o zlepšení česko-německých vztahů.