Nebeské komando - Strnadová, Anna, 1950- (MOBA, 2019)
Příběh podle skutečných událostí o mladém muži, kterému v dětství přičinlivý opatrovník změnil národnost z české na německou a který tedy musí navzdory svému přesvědčení narukovat do Hitlerovy armády. Příběh Gusty Lindemanna žijícího v předválečných Sudetech, který v dětství přišel o rodiče a jehož opatrovník, zatvrzelý stoupenec Hitlera, mu tajně změnil občanství z českého na německé. Gusta, který byl hrdý Čech, byl zadržen za vyhýbání se vojenské povinnosti. Musel narukovat do wehrmachtu a byl přidělen k tzv. nebeskému komandu, na loď, která zneškodňovala miny na mořském dně. Jeho každodenní boj o život, ale i soucit s obyčejnými lidmi poté, co vystoupí z lodi a má chvíli volno, zcela zásadně ovlivňuje Gustovu osobnost.