Ve stínu hákového kříže : Protektorát 1939-1945 - Liška, Vladimír, 1955- (XYZ, 2019)
Kapitoly přibližují důležité události a problémy období nacistické okupace. Autor přibližuje politickou situaci v Evropě během 2. poloviny 30. let 20. století, průběh druhé republiky, obsazení zbytku českých zemí 15. 3. 1939, protinacistický odboj, osudy a politikou činnost státního prezidenta Emila Háchy v letech 1939-1945, názory nacistů na řešení české otázky, holocaust, roli vlasovců během Pražského povstání a informace o vývoji tajných zbraní.