Hořké konce vyzvědačů - Pacner, Karel, 1936-2021 (Plus, 2019)
Pohnuté životní osudy proslulých i málo známých špionů minulého a současného století. Práce z pera publicisty a odborníka na problematiku špionáže sleduje zpravodajskou činnost a dramatický konec agentů meziválečného období (britského špiona Sidneyho Reillyho, sovětského agenta Dmitrije Bystroletova), druhé světové války (např. Stalinův agent v nacistickém Německu Willi Lehmann), studené války (Alger Hiss, Oleg Gordijevskij nebo Kim Philby) a počátku tohoto století (Alexandr Litviněnko, Sergej Skripal nebo ruská agentka Maria Butinová). Text se opírá o archivní materiály.