Hodinky od Ašera - Dostálová, Zuzana, 1976- (Paseka, 2018)
Román o současné generaci třicátníků, jejich starostech, nadějích a láskách. Heleně je přes třicet, ale stále ji zraňuje vzpomínka na šest let starý rozchod. Jednoho letního odpoledne potkává Karla, výrobce nábytku, a protože je spojuje nejen touha po rodině a vzájemné blízkosti, ale i po naplnění v pracovním životě, najdou si k sobě nakonec cestu. Román mapuje jejich strastiplné začátky, v nichž se musejí vyrovnávat se svou vztahovou minulostí, ale i s obtížemi dnešního byrokratického světa, který jim znepříjemňuje jejich vysněné podnikání. Věrohodně vykreslené postavy a současná tematika jsou hlavními atributy románu.